Recensies

Recensie van Anneloes Gelink:

Afvallen, je goed voelen, sporten en je doel bereiken in 3 maanden..onmogelijk!

Althans dat dacht ik toen ik eraan begon maar al snel kwam daar verandering in.

Na 2 zwangerschappen, verandering van je lichaam, alle aandacht aan de kids en mezelf vergeten, was het toch echt tijd om aan mezelf te werken.

Na mijn start in de sportschool, kwam ik in contact met de buddies!

Na een 1e kennismaking heeft Corinde een plan van aanpak gemaakt.

Het fijne is dat ze goed kijkt naar mijn thuissituatie, maar dat ze me ook heeft laten inzien dat ik er ook ben en dus de tijd voor mezelf moet nemen.

Daarin is het plannen een groot succes gebleken en tot op de dag van vandaag wordt het nog gebruikt.

De balans tussen plannen, wat je gaat eten, goed en gevarieerd eten maar ook vooral de uitdaging zoeken in het sporten is wat ook elke keer besproken werd. Het fijne is ook dat de weegschaal niet in het belang staat hierdoor, voelde ik geen druk en kon mijn doel op mijn tempo bereiken.

Eenmaal klaar en afgerond is het fijn om nog steeds contact te hebben en hebben ze mij laten inzien dat ik er niet alleen voor sta.

Corinde bedankt voor al je support, de thuis consults of de wandeling tijdens mijn pauze, dankzij jou heb ik mijn doel bereikt, mezelf goed in mijn vel laten voelen, een leuk gewicht en het plezier in het maken van eten en sporten!

2 leuke meiden die jou helpen balans te vinden tussen de juiste voeding (rekening houdend met de gezinssamenstelling), tussen sporten en je zelf weer goed voelen! Kortom 2 toppers!


Recensie van Eline Botter:

Zo, dat was het dan! Mijn 3 maanden afvallen met Buddies4Lijf zitten erop. Verleidingen, gewichtsverlies en sporten stonden centraal.

21 januari begon mijn afvalavontuur, er zou een intensieve tijd aanbreken. Eentje met fijne begeleiding bij het kwijtraken van de vastgeplakte kilo’s. De eerste maand moest ik erg inkomen en ging ik ook direct de mist in. Uit eten bij de Griek behoorde natuurlijk niet bij mijn goede voornemens, net als taart op een verjaardag. In deze periode heb ik wel het sporten opgepakt. Twee keer per week was ik al zwetend in de sportschool te vinden voor een lesje zumba en de dag erna voor Xco. Het was even weer wennen, maar ik genoot ervan!

Qua eten dus geen goede start, maar met sporten was ik goed begonnen. Ruim een maand later had ik dan eindelijk de smaak te pakken. Ik ging zelfs 3 keer per week naar de sportschool, ik had samen met Buddies4Lijf de knop omgezet. Dit alles zorgde keer op keer voor een leuk resultaat van de weegschaal. Dit gaf een goed gevoel en bovendien motivatie om door te zetten.

Tijdens een avond uit eten met mijn coach, Nikki, heb ik heerlijk van sushi genoten maar tegelijk bewuste keuzes gemaakt. Zowel tijdens het eten als de dag ervoor en erna. Wanneer ik nu naar de bioscoop ga kies ik niet voor een zak blauwe m&m’s (waar ik nog steeds dól op ben), maar ga ik voor een zakje nootjes.

Ik ben een gezelligheidseter. Bij gezellige afspraken, hoort lekker eten. Ik heb nu geleerd dat eten niet de gezelligheid maakt. Ik kies daarom voor druiven, nootjes of rauwkost met hummus. En eerlijk? Ik vind het lekker! Natuurlijk smacht ik soms naar een stukkie chocola, een lekkere koek of een brok kaas. Uiteindelijk mag ik mij daar weer aan blootstellen, maar met mate. Ik leer grenzen te stellen, te genieten van gezonde keuzes en van minder grote hoeveelheden op mijn bord.

Buddies4Lijf leerde mij mijn suikerspiegel op peil te houden gedurende de dag. Mijn lunchsalade mocht rijkgevulder, zodat ik niet meer met hoofdpijn van de trek naar huis vertrok na een lange werkdag. In plaats van een appel om 15:00 uur, kies ik nu voor een zelfgebakken plakje bananenbrood. Klinkt goed hè?

Nu, 3 maanden verder, ben ik heel tevreden. Vorig jaar verloor ik 7 kg over een heel jaar en nu ben ik in 3 maanden tijd 5,5 kg afgevallen. Dit betekent dat mijn streefdoel steeds dichterbij komt. Het betekent ook dat ik nog even door moet. Juni 2018 mag ik in een mooie witte jurk met mijn vriend trouwen en ik zal (slank en wel) verschijnen!  

Buddies4Lijf heeft mij op het goede spoor gebracht. Heeft mij geleerd goede keuzes te maken en mij ondersteund wanneer het even niet zo lekker ging. Want geloof mij, in die 3 maanden tijd ging het echt niet altijd van een leien dakje. Maar, het leven heeft pieken en dalen en zo ook mijn afvalavontuur.

Bedankt Nikki, voor de gezellige consulten. Al wandelend en aan de keukentafel hadden we goede gesprekken. Je hebt mij laten inzien dat ik er mag zijn en dat ik trots mag zijn op wat ik tot nu toe heb bereikt.